Kräks på all spelreklam

Kräks på all spelreklam

22 november, 2018 0 av Mickan74

Jag vet inte hur det är med er men personligen är jag sjukt trött och less över all spelreklam som jag exponeras för varje dag i TV, radio, på internet och pressen. Det går inte se en film på TV utan att bli helt söndermatad av alla spelbolag som vill få oss att börja spela poker, bingo eller något annat. Värst enligt mig är TV6 eller vad den heter, av 10 reklamsnuttar är 7 stycken för olika spelbolag och de resterande 3 är kreditinstitut som är så sugna på att låna ut pengar till ockerränta! Jag kräks! Blää!

Kända personligheter ställer så glatt upp i olika reklamsnuttar för de olika spelbolagen och jag kan förstå varför, det är sjukt stora arvoden för den som vill bli ett ansikte. Men är pengar allt? TV-bolagen fyller reklamavbrotten med spelreklam och tar säkert bra betalt för det och tjänar big bucks, och det sjuka är att det fritt fram för spelreklam men alkohol-reklamen är reglerad till att bara få visas efter 21 tror jag att det är. Vilken dubbelmoral! Spel och alkohol slår mot samma centra i hjärnan, men spel är okej vid vilken tid på dygnet som helst, men inte alkohol får inte visas före kl 21. OBS! Jag är inte säker på klockslaget men det är sent på kvällen så att barnen inte ska exponeras för den. Nu kräks jag igen!

Ett av det värsta jag har sett såg jag idag, statliga Svenska Spel har gjort en liten ”reklamfilm” som heter ”Doften av 800 miljoner”. Svenska Spel har tillsammans med en parfymtillverkare tagit fram en doft som ska återspegla doften av att vinna 800 miljoner kronor, och hur de presenterar doften gör mig helt stum. Det är en sjukt snygg film som känns sensuell och lockande med snacket om toppnoter, basnoter och hjärtnoter, det är fina klipp och bilder. Och den handlar om doften av att vinna Eurojackpot! Hallå! Svenska Spel! Statligt! Vidrigt! Hela filmen på 2:12 minuter är helt sjuk, en rosaskimrande romantiserande smörja om att vinna, vad är då motsatsen? Jo, det finns en baksida också. Den heter ” Doften av ett spelmissbruk” och är inte lika charmig direkt.   Det är Spelfriheten som ligger bakom filmen och de arbetar med just spelberoende, de gör ett grymt arbete. Känner du någon eller har du själv problem med spel så gå in på deras hemsida och titta, där finns all information du behöver. www.spelfriheten.se Kommer lägga ut båda länkarna så ni kan gå in och titta och avgöra vad ni själva tycker.

Här kommer länkarna på filmerna:

 

 

Ha en fortsatt skön torsdag,

Kram!

Michaela