Se filmen Heal

Se filmen Heal

5 februari, 2019 0 av Mickan74

Nu i söndags satt jag och strökollade flödet på Facebook, en ful ovana jag vet, när något fångade mitt intresse. Det var en person som rekommenderade en film som just släppts på Netflix. Inget kontroversiellt att en film släpps på ”Nettan” men det var just filmens titel som jag blev intresserad av, den heter Heal, the most powerful healer is within. Gick in på Nettan och sökte upp filmen och började nästan hoppa upp och ner av iver att se den, men tänkte att jag först skulle fråga sambon om han ville kolla den med mig. Intresset var inte direkt lika sprudlande som mitt, men jag väntade ut honom. Och sen när vi skulle gå och lägga oss satte jag igång filmen och den var toppen! Somnade ett par gånger, inte pga filmen utan för att det var ganska sent på kvällen och jag har som standard att alltid somna när jag ser på film. Det har jag gjort i alla tider, ser början, sover mitten och vaknar lagom till slutet. Är inte en superkul tjej att se en film med kan jag säga… Det jag missade av filmen tog jag igen igår, och jag misstänker att jag kommer se Heal en gång till den här veckan, så intressant och tankeväckande är den.

Filmen Heal handlar om att vi har den starkaste healern inom oss, att kraften vi har inom oss. Den tar upp hur vi kan hjälpa kroppen att läka genom att meditera, hur kroppen och hjärnan förändras positivt när vi väljer att avsätta tid för meditation och visualisera hur kroppen läker. Hur vi påverkas av våra tankar, och att vi kan styra om vårt tankesätt. Vår kropp är ett tempel och det är vår uppgift att behandla den därefter. Vi människor tenderar till att trycka ner svåra händelser och känslor och låta det falla i glömska, men det dåliga finns fortfarande kvar i oss och påverkar oss på olika plan. Våra kroppar är inte designade att bära på gammal skit, och när det vill ut så kan vi få olika rop på hjälp av kroppen. I Heal är det en kvinna som får helt sjuka utslag på kroppen, och efter att flera läkare försökt hjälpa henne med att bli av med utslagen genom att skriva ut kortison och steroider som inte hjälper, så vänder hon sig till den alternativa vården. Berättar inte mer utan ni får se filmen istället.

De läkare och forskare som blev intervjuade i filmen, några av dem är även med i en annan film som jag starkt rekommenderar, What the bleep do we know, pratar egentligen om saker som vi redan vet men inte väljer att prioritera i vårt uppkopplade och stressiga liv. Allt hänger samman i the circle of life, men det är upp till var och en och förstå det och göra något av det. Sen är ju kvantfysik sjukt spännande, och i filmen så förklaras kvantfysik på ett enkelt och förståeligt sätt, det är bra för det kan vara lite svårt att greppa det ibland.

Det ska även nämnas att det här är en amerikansk dokumentär som ibland känns lite flummig och Halleluja, men fastna inte i det utan se bortom det för den är värd att se. Jag hoppas att den ger er lika mycket som den gav mig, en påminnelse om att kroppen är fantastisk och att vi ska ta hand om den på bästa sätt som är möjligt. Och mitt sätt att ta hand om min kropp kan vara helt annorlunda någon annans sätt, det viktiga är att vi gör det.

Kram!

Michaela