Att utmana sig själv

Att utmana sig själv

6 mars, 2019 0 av Mickan74

Kom hem igår efter en fantastisk semester med familjen, och jag är faktiskt redo att åka iväg igen om jag fick bestämma, men det går ju inte. En av anledningarna att vi åkte iväg på sportlovet var att min fina älskade sambo fyllde 50 år vad kunde passa bättre än att fira honom i ett helt magiskt paradis?

Första dagarna av semestern hade jag lite myror i brallan och hade svårt att koppla av, men det löste sig fint efter ett tag. När myrorna lämnat mina brallor kunde jag konstatera att Mauritius är en av de vackraste platser jag någonsin varit på, och jag vet att jag kommer åka dit igen. Snart! När vi var där råkade även min födelsedag dyka upp i kalendern och på min sambos födelsedag var vi ute och åkte båt och snorklade och på min dag hade han ordnat att vi skulle bla åka zipline. Inget jag visste på förhand, utan det var en överraskning. Det är i särklass bland det roligaste och läskigaste jag har gjort, det var fem olika banor som vi åkte och alla var typ 90 meter upp i luften och gick supersnabbt. Jag är så imponerad att vi alla utmanade oss och vågade göra något som verkligen var att utmana oss till max, och när man står där på kanten och tittar 90 meter rakt ner i spenaten är man inte så cool direkt. Adrenalinkicken man fick efteråt var helt galen, det var länge sedan jag kände mig så levande och vital! Eller så var jag glad över att ha överlevt, jag vet inte… Så maxad känsla som jag vill uppleva igen, och igen och igen. Våra tjejer var helt grymma, de bara slängde sig iväg och trotsade sina rädslor. Det kallar jag GirlPower på hög nivå!

Jag vet att jag ser ut som en flygande mupp med hjälm och hårnät, det bjuder jag på!

Det var det jag konstaterade när jag med livet i behåll och med en rusande adrenalinkick i kroppen, är att vi behöver utmana oss, lämna the comfort zone och kasta oss ut ibland för att upptäcka att vi lever, inte bara överlever dag till dag. Att livet är spännande även de dagar när det suger och man helst bara vill dra täcket över sig och kolla på Netflix. Livet blir mer givande när man lämnar den upptrampande stigen som man vanligtvis går på, och testar en ny väg. Det blir inte alltid rätt, men det går att styra om stegen ifall det blir för fel. Det är en förenklad version, men ibland måste vi våga lita på att det kommer bli bra även om det blir fel. Livet går inte i repris, och ibland går det bara fel, och ibland blir det bara så rätt. Så nu sitter jag och funderar på vad nästa grej ska bli, vad ska jag utmana mig med? Har alltid sagt att jag aldrig kommer hoppa fallskärm, men nu är jag inte lika säker längre. Kanske blir det i framtiden, vem vet?

Ta hand om er!

Kram Michaela