Jaaaa!!! Våren är på G!

Jaaaa!!! Våren är på G!

20 mars, 2019 0 av Mickan74

Den här dagen började med att jag vaknade av regnet som slog mot sovrumsfönstret, och då suckade jag högt och trött. Jaha, skitväder idag igen, tänkte jag och mungiporna var nere vid hakan. Nu i slutet av mars är det bättre med regn än med snö, så jag fick iallafall vara nöjd över det. Hade lite saker att göra på förmiddagen så runt lunch klädde jag på mig mitt överlevnadsställ bestående av en tjock dunjacka, mössa, vantar och gummistövlar som självklart läcker. Tog med mig Esther the Bassett för att gå en långpromenad och var om jag ska vara ärlig inte alls sugen på att gå utanför dörren. Då händer det! Vädret slår om och solen börjar titta fram. Halleluja! Promenaden vi valde idag är en skogspromenad och det var en helt magisk upplevelse, är så glad över att jag kom ut.

Längs stigen i skogen finns det nu en bäck som porlar av smältvatten och jag kunde inte motstå frestelsen att ta en lång pinne och gå och rensa i bäcken så vattnet skulle rinna fortare. Det är ett sånt säkert vårtecken att gå längs med bäckar och försöka maxa vattnets framkomlighet! Som jag skrev tidigare så läcker mina gummistövlar så jag fick vara försiktig med var jag satte fötterna, men jag klarade mig från blöta fötter. Jag har alltid älskat att gå längs med bäckar och rensa upp, och det var idag som om jag blev ett barn på nytt. Hela kroppen vibrerade av vårkänslor och jag kände en sådan lycka över att våren är faktiskt på gång. Den här vintern har varit lång och kall, så nu kan Kung Bore sjappa.

Väldigt skönt i solen, men dunjackan hänger med ett tag till!

Det blir en speciell känsla att vara i skogen när våren är i antågande, fåglarna kvittrar och ljuset är så mycket starkare och skuggorna kortare. Jag märker att vintern blir för mig svårare att uthärda för varje år, kylan och mörkret gör att jag känner mig så nedstämd och deppig. Svårt att motivera mig att gå utanför dörren, känner bara att det är så jävla segt att klä på sig alla dessa ytterplagg för att hålla värmen men ändå så fryser jag. Konstant. I-landsproblem, jag vet men det gör inte saken lättare. Därför var det så härligt att få känna på våren lite idag, solen värmde och det var fett najs! Nu hoppas jag att vi känna på mer värme och sol de kommande dagarna.

Kram!

Michaela