Hej då ledighet, välkommen vardagen

Hej då ledighet, välkommen vardagen

14 augusti, 2019 0 av Mickan74

Det är mindre än sju dagar kvar på sommarlovet för barnen, och även om de njutit av ledigheten så börjar rastlösheten infinna sig. De skulle ju aldrig erkänna att de längtar tillbaka till rutinerna men det märks så väl. Även för oss som inte går i skolan är det blandade känslor det här med att börja jobba igen. Det börjar bli dags att ta fram arbetskläderna igen, kavajen och jeansen och byta flippisarna till boots. Gräva fram sminklådan och försöka sätta mascaran på fransarna och inte över hela ögonlocket. Och kanske boka en tid till frissan som får göra underverk med penntrollshåret som är både långt och frissigt… Men det finns även nyfikenhet och pirrighet att komma tillbaka till arbetslivet efter ledigheten, lite som när man kom tillbaka till skolan efter sommarlovet när man var yngre. Det är som Forrest Gump säger ”Life is lika a box chocolate, you never know what you gonna get”.

Ska jag vara helt ärlig så har det varit jobb varje dag ändå nu i sommar, som egen är det svårt att vara helt ledig. Alltid något som ska göras, men jag gillar det. Har svårt för att inte göra någonting alls, får myror i brallan och blir så uttråkad. Sen har den här sommaren inte varit i närheten så trevlig som förra sommaren rent vädermässigt, det har funnits tid för att jobba när regnet piskat rutorna och åskan har mullrat. Ganska mysigt tycker jag, och häromdagen tände vi en brasa och bara satt och myste.

På tal om ledighet, det finns både för- och nackdelar med det. Fördelen är att man kan ha sovmorgon varje dag, skrota omkring i ett par shorts som har passerat bäst-före-datumet för länge sen och ett par flipflops på fötterna, nackdelen är att man umgås med familjen typ hela tiden. Jag är just nu väldigt ”mätt” på att hänga med sambon, skulle gärna bara hänga med mig själv ett tag. Bara göra saker som jag gillar som att ligga och titta på skräckfilmer och bli riktigt skiträdd. Underbart ju! Men när vi ska samsas om filmval att titta på tillsammans så blir det inte en skräckis till mitt stora förtret, han kan sträcka sig till en thriller. Något som jag har roat mig med nu i sommar när tillfälle funnits är att titta på Ghost Adventures på YouTube, det är ett gäng som undersöker hemsökta platser i USA. Så spännande och ibland riktigt läskigt, mina barn säger att det bara är ”hittepå” men det spelar ingen roll för mig för jag tror på det. Klart som korvspad att det finns spöken och andra konstiga saker, det handlar om energier av olika slag. Har själv upplevt konstiga saker som bara kan förklaras men att spöken finns. Så gillar ni spöken och hemsökta platser så kolla på Ghost Adventures på Juttan. Har ni upplevt något övernaturligt vill jag veta!

För att försöka knyta ihop säcken här på ett snyggt sätt så har sommaren varit lång och skön, men nu längtar jag efter struktur och rutiner igen. Komma tillbaka till vardagen och njuta av den, för även om vi kan klaga på att vardagen är så tråkig så finns det även en trygghet i den.

Ta hand om er.

Kram Michaela