9 dagar in på nya året!

9 dagar in på nya året!

9 januari, 2020 0 av Mickan74

Välkommen 2020 och hej då 2019, och ha inte bråttom att komma tillbaka.

Är väldigt glad att året 2019 nu gått över till 2020, 2019 var verkligen inget höjdarår på något sätt. Det verkar inte som om jag är ensam att tycka att det var ett slitigt år på många sätt. Så varsågod, här kommer 2019´s flopplista!

  • Kundförlust! Det här toppar listan över det dystra året 2019, en dyr historia för mig både arbetsmässigt, privat och känslomässigt. Vet att sånt här händer och att det tillhör men det här sved rejält då det var en rejäl slant som uteblev.
  • Relationsmässigt var 2019 ett tufft år, och mycket hänger ihop med kundförlusten. Men förra året var ett år av olika viljor, olika sätt att se på saker och många och långa diskussioner. Det är inte en potenshöjare för ett förhållande direkt, snarare en riktig erotikdödare. Jag och min sambo är väldigt olika, på alla plan, och det bäddar för ”högljudda diskussioner”. Eller bråk, välj själv.
  • Barnens kreativitet slog i taket, kan väl bara säga att ibland är barn ingen gåva utan en genväg till grått hår och förtidigt åldrande. Allt löste sig men jäklar, den erfarenheten hade jag gladeligen varit utan. Kommer inte gå in mer på det, så är det bara.
  • Sommaren som inte blev riktigt så varm och behaglig som jag hade önskat. Bor man i Sverige så är det mer regel än undantag att sommaren regnar bort, det vet jag men jag hade hoppats på lite varmare och finare väder.
  • November och december! Suck! Så mycket regn som föll under de månaderna måste ha återställt vattennivåerna med råge. Dammsugaren jobbade på högvarv och svabben hann knappt ställas undan innan det var dags att svabba igen. Vid de tillfällena är det inte superkul att ha hund och katt som drar in så mycket skit.

Det fanns ljusglimtar under 2019 också, rätt många dessutom så de får vara på topplistan.

  • Resan till Mauritius! Wow, säger jag bara. Vilket härlig ö att få uppleva med familjen. Längtar tillbaka till dit varje dag, det var dagar av lycka, sol, värme och kärlek.
  • Operation av diskbråck. Att bli av med smärtan och svårigheterna med att röra sig på ett normalt sätt var helt fantastiskt! Har varit så deppig och låg när jag var motarbetad av sjukvården och inte blev trodd när jag sa att något var fel, att det inte var ett vanligt ryggskott osv, till att jag inte fick magnetröntgen höll på att ta knäcken på mig. När jag sen fick tid för magnetröntgen och kom till Ryggkirurgiska och blev bemött med respekt och förståelse var en befrielse. Och på det en tid för operation, magiskt!
  • Pop-up I Nacka Forum under hela december! Alla härliga människor vi träffade och fick kontakt med, så många fina personer som delade med sig av livet på ett generöst sätt till oss. Roligt att få lära känna nya människor på ett annorlunda sätt, att komma någon nära som jag med största sannolikhet inte skulle träffa annars.

Det här är ett axplock av händelser som hände under 2019, skulle kunna göra listan längre men det här räcker. Så tack och adjö och välkommen 2020, det här kommer bli så mycket bättre! Eller?!

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

Kram

Michaela