2017 kunde inte ha kommit mer lägligt..

januari 11, 2017 0 av Michaela

keep-calm-back-to-normal-routine
Det är nästan nu mitten av januari och jag är fortfarande barnsligt förtjust över att 2016 nu ligger ordentligt nedpackat i en låda längst in i garderoben. Med lite distans till nu till föregående år och vad som hände under 2016 så har jag varit helt mentalt slut sedan innan jul, inte orkat med något och inget har varit roligt. Bara varit trött, grinig, otrevlig och jag kan behöver väl inte säga att superlativen inte direkt haglat över mig. Nej, helt ärligt så har jag varit en pain in butt mot alla i min närhet, men jag har bara inte orkat med något. Det som är tråkigt är att barnen fått ta del av en riktig rugguggla som bara klagar över allt, istället för den jag brukar vara. Barnen är rörande överens om att jag i vanliga fall är den barnsligaste av oss alla här hemma, och det kan jag skriva under på.
Något jag är väldigt nöjd över är att skolan börjar den här veckan och nu kan jag komma tillbaka till rutiner och den vanliga lunken igen, det är superhärligt att vara ledig och ha barnen hemma men det är som man brukar säga, ”Faan va skönt det är när man får komma tillbaka till vardagen igen”! Den vardagen man i vanliga fall dissar stenhårt och tycker är totalt osexig och tråkig, men I love it.
Jag har pratat med flera vänner som instämmer i att 2016 var ett tyngt år och var helt slutkörda när julledigheten kom. Mer jobb än förväntat och mer problem på hemmaplan med fru/man, ungar, skilsmässa, dödsfall och osv. Frågan som alltid kommer då är ”När vänder det?” och det undrar jag med. Skulle det inte vara fantastiskt om det skulle vända under här året?? Håller mina tummar för det!
Ett sätt att enkelt konstatera att något är fel är när jag inte ens orkar öppna upp datorn, den är annars min ständiga följeslagare. Börjar känna mig piggare men fortfarande en lång väg kvar innan jag är tillbaka till mitt vanliga jag.
En reflektion jag gjort nu när jag är på väg ur diket är att en anledning till att jag fallit så djupt är att jag inte prioriterat det som har varit viktigt för mig innan som meditation och kontemplation, har inte haft tid eller förmågan att lyssna inåt, och nu får jag betala för det. Jäkla skit, säger jag bara!
Det positiva är jag identifierat problemet och kan börja jobba på det.
Hade tänkt att göra en vlogg men insåg att även om jag kallade in världens bästa makeup-artist skulle jag fortfarande se ut som ett spöke, alternativt som Donald Trump! Inget av det är ett alternativ så ni får helt enkelt hålla till godo med en skriven text. Ska googla nu efter en BH för påsarna under ögonen…
Ta hand om er på det sätt som passar er!
Kram
Michaela