Att kunna känna tacksamhet

oktober 20, 2015 0 av Michaela

Den senaste veckan har gått och tänkt på det här med tacksamhet och vikten av att kunna känna sig tacksam för det som vi har i våra liv. Det är ju inte helt ovanligt att vi har en strävan efter något bättre som tex ett nytt jobb, nytt boende eller en ny kärlek i livet, listan kan göras oändligt lång. Så varför är vi aldrig nöjda? Vi ser inte skogen för alla träden, och börjar vi verkligen titta på vad vi har så har vi det rätt bra egentligen.
Har pratat mycket med en väninna om det här med tacksamhet och hur man kan vända på sitt tankesätt så det blir positivt, att börja uppskatta och njuta av det som finns i våra liv istället för att fokusera på det vi inte har. Att kunna känna tacksamhet är att kunna känna och ge kärlek, och det du ger av kärlek får du tillbaka. Det kallas Law of Attraction, det är så enkelt men ändå så svårt för att om det ska ge utdelning måste det baseras på kärlek. När du är i kärlek så attraherar du andra människor till dig, du vibrerar på en frekvens som drar till dig likasinnade. Som ett exempel, bittra människor attraherar andra bittra människor till sig, kaka söker maka. Det här är inget nytt fenomen, men det finns många fördomar om det. Jag kan bara säga att när jag förstod vad LOA var och hur det fungerar så har det hänt massor av bra saker i mitt liv. Jag påminner mig hela tiden om saker jag är tacksam över och det får mig att må bra och vara i en bra känsla. Jag tar ansvar för eget välbefinnande och skyller inte på att det är ditten eller dattens fel att jag mår dåligt, för om datten får mig att må skit är det för att jag tillåter det.
Det jag har förändrat är att vända det negativa till att bli något bra, jag vänder på tanken. En förändring börjar alltid hos mig själv och sen när andra människor märker vad som händer med mig så vill de vara i min närhet. Men ser vi bara det negativa i allt och alla så drar vi till oss mer av den varan. Den svenska avundsjukan håller oss tillbaka från att känna lycka och tacksamhet, vi jämför oss med vänner, kollegor, vänners vänner osv och tycker att alla har det så mycket bättre än vad vi själva har när vi saknar förmågan att uppskatta det vi själva har. Men blir vi lyckliga av det? Nej, snarare mer olyckliga och bittra.
Självklart är det svårt att vända något som upplevs som helvetet på jorden till något bra, det vet jag också och har full förståelse för det. Men tänk om det det var så att du inte fick det jobbet du ville ha för du kommer få ett ännu bättre jobb? Eller tänk om den lägenheten du budade på blev för dyr och gick dig ur händerna för att en bättre lägenhet kommer komma din väg? Använd ”tänk om” när det uppstår situationer som är svåra att hantera, se vad som händer för det kostar inget…
I mitt förra blogginlägg skrev jag om mitt förhållande till min fd man och den relationen vi har idag och jag tror att en avgörande anledning till att vi har kunnat behålla en vänskap efter att kärleken tog slut är just att vi båda känner tacksamhet för det vi fick uppleva tillsammans, vi fick två helt magiska ungar och vi utvecklades tillsammans även om vi i ett senare skede utvecklades åt olika håll. Jag är så oerhört tacksam för att han kom in i mitt liv och lärde mig så mycket om livet, det kommer jag alltid vara. Vi upplevde både kärlek och sorg, himmel och helvete men vi valde att inte slås ned av det utan finna styrka i det. Han kommer alltid vara en fantastisk pappa till våra barn och en härlig person, oavsett om jag eller han är i en annan kärleksrelation. Det finns ingen skuld eller skam kvar mellan oss utan vi har en ren relation och jag kommer alltid känna kärlek och tacksamhet till honom, så är det bara. Jag kan ärligt säga att jag önskar honom det absolut bästa i livet för det är han värd.
Börja fundera på vad du är tacksam över och försök känna det i hela kroppen och se vad som händer, det kanske händer helt fantastiska saker, vem vet? Vill du läsa mer om det här så kan jag varmt rekommendera Rhonda Byrnes bok Kraften, den är min nya bibel.
Ta hand om er!
Kram
Michaela