Fear is not a good advisor

december 15, 2015 0 av Michaela

Jag är en bokmal, bibliofil, boknörd…Listan kan göras lång men kontentan är att jag älskar att läsa böcker. Älskar att upptäcka nya spännande författare och nu har jag hittat en till författare vars böcker jag bara vill ligga i soffan och sträckläsa. Brené Brown heter hon och jag hittade först hennes föreläsning på Ted.com, kommer inte ihåg vilken av dem det var, men hon är helt fantastisk. Så full av liv, humor, värme och engagemang! Och nu ligger jag och läser hennes bok ”Mod att vara sårbar”.
Att vara sårbar har tidigare för mig betytt att att vara svag, det är en svaghet att vara sårbar men jag har förstått idag vilken styrka det är att kunna visa sig sårbar. Att vara sårbar är att våga vem man är och vad man står för, det är att vara ärlig med sig själv och mot andra.
Som jag fungerade tidigare resonerade jag att om jag visade mig sårbar så skulle jag per automatik få en kniv i ryggen och det jag sa skulle användas mot mig. Men mitt tankesätt var baserat på rädslor, jag agerade och reagerade utifrån rädsla.
När jag förstod mina egna mönster och skillnaden på svaghet och sårbarhet så föll bitarna på plats, och det gav mig en befriande känsla. Och jag har även tittat på vad mina rädslor handlar om, och där skiljer jag mig inte så mycket från den stora massan, den handlar om rädslan om att bli avvisad, övergiven, känna utanförskap, att vara en bluff osv. Men som rubriken säger, ”Fear is not a good advisor”. Jag har märkt en tydlig tendens att de beslut jag fattar när jag är rädd sällan eller aldrig blir bra.
Men jag ska vara ödmjuk för ibland faller jag tillbaka i gamla hjulspår och då blir det bara fel, jättefel faktiskt.
Det tar tid för nya vanor att sätta sig och det är okej att ibland falla så länge jag tar mig upp igen. Livet handlar om som jag ser det om att lära sig av de misstag jag gör, gör om och gör rätt eller learning by burning. Och att våga vara sårbar.
Ha en fortsatt skön vecka och länken nedan är Brené Brown där hon pratar om sårbarhet!
Kram!
Michaela