Flygplatser är spännande ställen!

mars 8, 2018 0 av Michaela

flygplats
Vi, jag och familjen, har precis kommit hem från en resa till Sydafrika och är det något jag tycker är spännande så är det flygplatser. Flygplatser är så dynamiska och det är ett ständigt flöde av människor som är på väg någonstans, en flygplats sover aldrig utan det finns alltid något eller någon att titta på.
Sen är det alltid spännande när det börjar bli dags att gå till gaten för att  gå ombord på planet, där har vi gruppen som ställer sig i kö för att komma först in på planet, fast det är bestämda platser. När de väl fått sin biljett blippad så älgar de in på planet och spänner fast sig i stolen, efter de har stoppat in sina rullväskor i takfacket. Sen har vi de som reser med små barn, de ser alltid lite plågade ut för de vet inte om barnet kommer gråta och låta hela resan. Det är inte alla som har överensseende med att små barn låter när de vill sova, och det vet föräldrarna. Jag har inga problem med att barn gråter på planet men jag har otroligt svårt med barn som sitter och sparkar i ryggen i min stol eller hänger på stolen och drar mig i håret, utan att föräldrana reagerar. Sen har vi kategorin av resenärer som gärna sitter vid fönstret fast de har världens minsta blåsa och måste gå på toaletten hela tiden, vilket gör att man får resa på sig i ett för att man har stolen längst ut. Eller de som på något sätt lyckas komma in med armar och ben på min stol, och tar ingen hänsyn till att jag inte vill ha någons armbåge i sidan..
Och sen ska man gå av planet… Då kommer vi till de som sitter längst bak i planet men ändå ska gå av först. En helt ologisk ekvation för mig. Självklart så ska de som har connecting flights som väntar av först, det kan ju vara att planet har blivit försenat pga snökaos eller annat och de vill ju inte missa nästa flyg. Men sitter man längst bak i planet är det väl rimligt att man kommer av typ sist, eller?! Men de som har så jäkla bråttom av planet för att ställa sig och vänta på sina väskor och stå precis brevid bandet med trolleyn och blocka för alla andra, suck!
Som sagt så finns det en mängd olika beteenden hos de som reser och alla är inte bufflar, det flesta är så beresta att de vet hur det går till. Alla kommer på planet och alla kommer av, enkelt. Det är lika spännande varje gång att iaktta de olika beteendena som finns hos de som flyger.
Sen är det alltid lika skönt att komma hem och få packa upp och tvätta, sätta tillbaka resväskorna och komma tillbaka till vardagen. Det absolut bästa är att få sova i sin egen säng och borra ner huvudet i sin egen kudde, det är magiskt! Som man brukar säga ”Borta bra men hemma bäst”!
 
Ha det så bra så ses vi snart igen.
Kram!
Michaela