Härliga måndag!

september 14, 2015 0 av Michaela

Jag vet, de flesta av oss ogillar måndagar men just den här måndagen är speciell.
Fick av en väninna igår ett tips på en film på Youtube som jag tog mig tid att titta på helst ostört. Hade inga förväntningar eller visste något om filmen innan jag såg den, var blank som ett vitt A4-papper.
Filmen heter ”The Shift” av Wayne Dyer. Säger bara WOW! Den var precis det jag behövde nu i mitt liv, den var magisk. Filmen handlar om The Secret och Law of attractions, en väldigt spirituell film som väcker mycket inom en. Kan inte annat än att rekommendera den. Ska se om den för den har ingen svensk text och då hann jag inte uppfatta allt den första gången jag såg den. Ska inte avslöja mer för er som vill sen den, och ni har något att se fram mot. Wayne Dyer är en klok man, mycket klok.
Jag är väldigt fascinerad av alla typer av relationer och hur de påverkar oss på olika plan, privat och professionellt och på på gott och ont. Det är näst intill omöjligt att gå genom livet och inte ha någon typ av relation till en annan människa, och du har alltid din egen relation till dig själv. Den är svår att komma bort ifrån. När vi står en annan människa nära är det lätt att fastna i gamla hjulspår och tänka samma sak hela tiden oavsett vad den andra personen säger eller gör, vi väljer att ta det negativt istället för att höra vad den andra egentligen säger. Vi blir vår egen bödel när vi fastnar i gamla tankebanor. Men hur gör man då för att bryta det?
Byron Katies ”The Work” är ett grymt bra sätt att bryta gamla mönster och samtidigt få en större förståelse för vad vi egentligen tänker och upplever, och lära oss att tänka i nya banor. Komma bort från allt som är negativt, vårt gamla bagage som vi går och kånkar på utan anledning och som ställer till det för oss. Det är alltid aktuellt att göra oss av med det som tynger oss och gör våra liv svåra att hantera.
Men det är klart, vi har så mycket runt omkring oss idag med datorer, telefoner, jobb och annat som tar tig att jag har förståelse för att tiden inte räcker till för att hinna göra allt man vill. Jag har dagar när jag är för trött för att göra något annat än att sjunka ner i soffan och kolla en film och slippa tänka, men tänk om jag då istället skulle avsätta 15 minuter på att sätta mig på en lugn plats och vila i mig själv? Vad skulle hända då? Vet vad som skulle hända men känner ändå ett motstånd för att göra det, visst är det konstigt? Skulle jag sitta i 15 minuter och bara vara i mig själv skulle jag få energi och lugn i kroppen, men jag är inte mer än människa…
Ni får länkarna till Wayne Dyers film och till Byron Katies The Work ifall ni vill kika på det!
Ha en fortsatt skön måndag!
Kram!
Michaela
https://www.youtube.com/watch?v=u17FcsRkotE
http://thework.com/sites/thework/downloads/little_book/Swedish_LB.pdf