Slumpen eller ej?

februari 2, 2018 0 av Michaela

 
Slumpen är ingen tillfällighet
 
Jag tror inte på slumpen, jag tror att allt sker av en anledning. Självklart finns undantag, min teori är inte vattentät. Som ett exempel, du har helt plötsligt tänkt på en person du inte träffat på länge, så hux flux så springer ni in i varandra. Det är den slumpen jag menar!
För några veckor sedan var jag och min sambo och åt middag med en vän, som ville att min sambo skulle träffa en person för ett spännande nytt projekt. Vår vän berättade vad projektet gick ut på och hur han hade kommit i kontakt med den här personen och då var det som att var tvungen att fråga vad den här personen hette, för det hade inte nämnts  i det tidigare samtalet. När jag fick höra namnet höll jag på att trilla av stolen och munnen blev till ett brett leende. Det var en person som jag arbetat med för typ 20 år sedan och verkligen gillade då! Varför slank frågan ur mig vad den här personen hette, för med största sannolikhet skulle det vara ett namn jag inte hade någon koppling till? Nu har jag träffat min gamla kollega och vi har självklart vandrat ner för memory lane och fnissat över en massa saker som hände när vi jobbade ihop.
Det visade sig att det fanns en mening med att vi skulle träffas för nu kommer jag arbeta i det här projektet som nämndes tidigare i texten. Är inte världen liten?!  Och det är ett otroligt fint och bra projekt och jag är så tacksam över att få möjligheten att arbeta med det. Och att jag fått möjligheten att få lära känna min gamla kollega igen på ett djupare plan, det är en otroligt fin och härlig man med hjärtat på det rätta stället. Jag kommer skriva mer om projektet i nästa inlägg, men är ni nyfikna så gå in på www.a-gruppensverige.se
Jan Cederqvist skrev boken ”Slumpen är ingen tillfällighet” för många år sedan och den är riktigt rolig att läsa. Har ni inte läst den så försök hitta den, ni kommer gilla den.
 
Ha en riktigt skön helg och ta hand om varandra!
Kram
Michaela