Svensk sommar…

juli 29, 2015 0 av Michaela

IMG_2807
Vilken skitsommar vi har haft hittils, eller ska jag skriva brist på sommar?!
Kan inte annat än känna mig snuvad på den svenska sommaren med soliga dagar och kvällar där man kan sitta ute till sent på natten. Satt ute en kväll och när jag kom hem var helt djupfryst och det tog hela resten av natten att få upp värmen igen.
Nu börjar jag känna att det här ständiga regnet börjat äta friskt på mitt humör och jag börjar bli bitter… Kan vi inte få några dagar av fint väder, är det helt omöjligt tro?
Livet blir så mycket enklare och roligare när solen skiner och det är värme i luften, och samtidigt kan vi fylla på depån av D-vitamin.
En annan aspekt på det här med semester är att vi ska umgås med vår partner, barn och andra släktingar på gott och ont. Det är inte helt enkelt att umgås på liten yta när regnet öser ned utanför och alla blir negativa och gnälliga av att sitta inne. Och de som säger ”Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder”, ge er! Det är ungefär lika sant som att säga ”Frukt är också godis”.
Jag undrar hur många relationer som gått åt pipan i sommar pga väder-frustration? Måste vara en del misstänker jag. Det innefattar dock inte de som varit smarta och bokat utlandssemester och då fått njuta av bra väder. Jag tillhör inte en av dem tyvärr, men det hade ni kanske redan listat ut.
Kontentan är att det är svårare att vara tillsammans 24/7 när det är dåligt väder än när solen skiner, mycket mer påfrestande för alla parter oavsett ålder. Samtidigt går det inte att bryta ihop för vi kan inte påverka vädret, det är vad det är. Men det är inte lätt alla gånger.
För att få lite inspiration och sol sinnet kan jag rekommendera Kjell Enhager i Sommar i P1, han är min nya husgud. Har lyssnat på den säkert 4 gånger och varje gång fastnar något nytt, han är helt underbar! Och rolig!
Ta hand om er och jag håller tummarna för att solen visar sig inom kort!
Michaela