Vad är det som händer, det här känns skumt?!

februari 21, 2017 0 av Michaela

mobildetoxJag vet inte hur jag ställa mig till det här… Det är tyst och lugnt men så ovanligt! Helt plötsligt får jag massor av saker gjort för jag blir inte avbruten hela tiden, skulle kunna säga att jag är supereffektiv.
Känner mig lugn på ett bra sätt, inte stressad alls, bara tillfreds med allt. Så vad är det då som har hänt? Jo, jag har ingen mobil. Eller jag har en mobil men min operatör håller på att flytta mitt nummer så upp till vänster på skärmen står det ”Ingen service”, så inga ut- eller ingående samtal, bara tystnad.
Är det inte sjukt hur beroende vi är av våra mobiler? Det är ju inte så att livet stannar bara för att vi inte går att nå, det är precis tvärtom. Helt plötsligt är jag fri och har massor av tid till övers som jag annars hade pratat bort. Nu har ju jag turen att jag kan ju ringa om jag har tillgång till Wi-Fi så helt avskuren från världen är jag ju inte, men det här är ju så skönt! Och inom någon dag eller två så kommer det inte stå ”Ingen service” i vänstra hörnet på mobilen så jag ska passa på och njuta av lugnet så länge jag kan.
Läste en artikel i någon tidning som jag nu inte kommer ihåg vilken det var, att vi är mobilzombies. Vi går konstant och tittar ner på våra mobiler och glömmer att livet pågår runt omkring oss bara vi tittar upp. Lite tragiskt att vi glömmer bort att leva livet och bara lever i mobilen.
Hur som helst så är jag sjukt nöjd över att inte mitt inte just nu styrs av mobilen utan jag är kapten på den här skutan. En liten mobil-detox skadar inte lite då och då.
Ha en superskön dag och försök lägg undan mobilen en stund och se vad som händer.
Kram!
Michaela