Våga tro och satsa!

november 30, 2017 0 av Michaela

Jag blir alltid imponerad av människor som vågar ta steget och satsa allt på att starta sitt eget företag, att tex ge upp ett jobb där lönen dimper ner på kontot den 25:e varje månad för att satsa på en affärsidé som man inte på förhand vet bär frukt. Det enda man vet är att det kommer ta längre tid och kosta mer pengar än vad kalkylen säger innan eventuella intäkter börjar komma in på kontot, och att typ hälften av de nystartade företagen inte kommer fungera.  Och vad det beror på kan vara en uppsjö av olika saker, alltifrån en medioker affärsidé till världens bästa affärsidé som många har behov av men pengar för marknadsföring saknas.
Det jag vill komma till är att det är otroligt modigt att våga satsa på något som man inte på förhand vet kommer att fungera, men man satsar ändå för man är så engagerad, motiverad och övertygad. Jag gillar att stötta nya företag genom att tex köpa deras produkter eller tjänster just för att de vågar ta steget ut i det okända. Jag har en väninna i Sundsvall som har vågat lämna tryggheten med fast jobb och bra lön för att göra det hon brinner för, och hon kommer hjälpa mig med mitt bolag Calmelin. Känner mig fullständigt trygg i hennes händer, för det här är en skärpt tjej. Vi hjälper och peppar varandra, och det är jäkligt roligt. Sen är jag tvärsäker på att hon kommer gå långt, hon har energi som ett helt kärnkraftsverk!
För er som inte vet vad Calmelin är så det kosttillskott med L-Theanin, jag kallar den för en ”Naturlig Stressdämpare”. Precis som de andra som vågat satsa på sin idé innan mig så har jag egen hand tagit hand om hela processen, från ax till limpa som man brukar säga. Jag är så övertygad om L-Theaninets positiva effekter,som att tex sänka stressnivåerna i kroppen, dämpa oro och ångest, öka koncentrationen och vår förmåga att vara fokuserade till att sova bättre, att jag ville kunna erbjuda den stora massan ett magiskt bra kosttillskott. Det finns inga garantier att jag kommer lyckas men jag vågade iallafall, och det är en pirrigt härlig känsla. Jag väljer att se det som att jag bygger upp företaget sten för sten, jag vill undvika hungriga investerare som vill ha ROI, return of investment. Det får ta tid, och det är okej.
Det vi glömmer bort är att alla stora bolag som tjänar mycket pengar har varit små från början och har fått kämpa sig upp. Ta bara Facebook, det tog tid för Mark Zuckerberg att få FB till det det är idag, men han gav inte upp när det var tomt i kassan och det kändes helt hopplöst. Det finns många framgångssagor om företag som varit dagar ifrån konkurs för att sen helt plötsligt nå framgång. Såg ett program om Guns N´Roses på TV för ett tag sen, GnR var och är mitt favoritband från tonåren, om hur de var helt utdömda tills MTV blev tvingade av skivbolaget att visa videon till Sweet Child o´mine, och valde den trista tiden klockan 6 på morgonen och trodde att den videon skulle gå publiken förbi och istället blev MTV´s växel helt nedringd av tittare som ville se videon igen. Resten är rockhistoria! Tajming och uthållighet är två viktiga parametrar för att lyckas, att inte sluta att streta på.
Har du en bra affärsidé och marknadsplan, våga satsa! Du kommer bara ångra det du inte gjorde. Det är lättare sagt än gjort, jag vet, men känslan är euforisk när man sjösätter sin bebis. Tummen upp för er som vågar, ni är helt grymma!
 
Kram!
Michaela