Mindfulness, en stressfaktor eller ej?

september 21, 2015 0 av Michaela

Satt och bläddrade i flödet på Facebook och kom då dök den här artikeln upp om Mindfulness och hur stressad hon blev av det. Jag har nu läst den flera gånger och jag kan förstå hennes frustration och inställning till det hela, men jag delar inte hennes uppfattning. Kan inte säga att jag praktiserar Mindfulness varje dag men jag försöker vara i nuet och inte i det som har varit eller det som komma skall. Precis som de som kommenterat artikeln skriver, så handlar Mindfulness om att komma tillbaka till sig själv och försöka vara närvarande i sig själv och det är inte det lättaste. Har börjat att meditera efter ett långt uppehåll och jag märker skillnad direkt, mår mycket bättre mentalt när jag kan avsätta runt 20 minuter varje dag till det, och tiden finns. Nu när jag har flyttat så har jag medvetet valt att inte ha ett TV-paket från min bredbandsleverantör och det är så skönt. Förut kunde jag lägga mig i soffan och bara ”slökolla” på TV och på så sätt fördriva timmar utan att ens blinka, tid jag hade kunnat lägga på mig själv och barnen istället. Barnen har inte kommenterat att vi inte har några TV-kanaler för de har sina datorer där de kollar på filmer och annat, och de är så pass stora nu de är självgående och väljer själva vad de vill göra. Hela vårt hem har fått en lugnare atmosfär och vi umgås på ett nytt sätt, vi pratar mer med varandra och styrs inte av en TV-tablå.
Jag är ingen anti-tv fanatiker utan älskar egentligen att ligga och kolla på olika serier med en filt och en kopp té, men jag har inte samma behov av det som tidigare.
Har upptäckt Apple TV Netflix och Aple TV, och på Netflix finns många bra dokumentärer som jag tittar på när jag känner att jag har tid och lust.
Skulle nog sammanfatta det med att jag har börjat prioritera tiden på ett nytt sätt som jag inte gjort tidigare, jag uppskattar idag att styra min tid själv och känna att jag gör bra saker med den. Och håll i er, börjar till och med känna ett sug efter att gå till gymmet! Så det händer bra saker när jag väljer att stänga av TV-n och göra andra saker istället.
Och när det kommer till att vara närvarande i nuet, med eller Mindfulness, det är faktiskt ganska härligt! Och jag upplever att det är mer stressande när jag blandar in dåtid och framtid, så det ska jag försöka undvika.
Stor kram!
Michaela
Poo-Favorite-Day
Här är länken till artikeln! http://www.lag-avtal.se/asikter/kronika/article3542574.ece#.VfnZJ1Xni4A.facebook