Nu är hösten här

Nu är hösten här

september 9, 2020 0 av Michaela

Hösten är här och den kom väldigt fort, det gick från sensommar till höst på en dag kändes det som. Tycker det känns ganska skönt att få ”flytta” in igen, tända ljus och elda i öppna spisen. Hösten har en hög mysfaktor, det är liksom okej att gosa ner sig i soffan med en filt och kolla på Netflix när regnet smattrar mot fönstren. Äta annan mat än grillad kyckling med sallad, nu vill jag börja mustiga grytor och långkok. Eh, va?! Nej, riktigt så är det inte, gillar att titta på matlagningsprogram och drömma mig bort mer än att kanske laga maten. Det jag inte ser fram mot med hösten är kylan, blir helt stel i kroppen av kyla, mina fingrar blir vita och helt iskalla, Reynards syndrom heter det. Det är inte roligt, det gör sjukt ont är blodcirkulationen kommer igång och då blir fingrarna blå. Har redan börjat med vantar när jag är ute och går med min prinsessa, Esther the Bassett. Älskar den där hunden, hon är helt underbar. <3

När jag tar promenader med Esther så gillar jag och gå och tänka på lite olika saker, det är ett sätt att rensa huvudet och komma fram till lösningar på problem osv, och det är så skönt. En stund för mig själv tillsammans med mina tankar och hunden i en skön miljö. Ofta när jag är ute och går med hunden så kommer lösningarna på problem helt utan ansträngning, de bara dyker upp. Sen om de går att applicera och lösa mitt problem är en annan femma, men just att få komma ut och bara vara brukar vara ett steg i rätt riktning. Sen är det sjukt segt när jag kommit på något bra och när jag kommer in igen så har jag glömt bort nästan allt, men det brukar lösa sig ändå. Livet brukar lösa sig, kanske inte på sättet man hade önskat sig men allt löser sig. På ett sätt eller annat.

Var i förra veckan på ett bokmingel för Peppe Ekmarks nya bok, Leda bra eller leda bäst, och Peppe delade med sig av händelser från sitt liv som var avgörande för honom både på ett personligt plan och yrkesmässigt. Peppe är en otroligt varm och generös person och det han berättade var både roliga och brutalt ärliga situationer, en blandning av skratt och lite gråt. Blev så glad när boken fanns på Nextory och den var så bra, enkel och självklar. Just det han säger att vi bör ge mer än vi tar, då kommer sakerna till oss. Läs den eller lyssna på den, hur ni väljer att göra spelar ingen roll, bara ni gör det. Sharing is caring, något jag retar kidsen med när jag vill att de ska hjälpa till här hemma! Jag delar gärna med mig av städningen, de får städa sina egna rum.

Det jag vill komma till är att vi behöver vårda både vår insida som utsida, ge oss tid för reflektion och inventering för att växa som människor. Vill tro att godhet vinner över det onda, gör vi goda saker kommer goda saker till oss. Inte vara så snabba på att döma, kunna se saker från olika perspektiv och acceptera att alla har sitt sätt att se på saker.

Ha en fin dag och ta hand om er.

Kram

Michaela