Bakom fasaden

juni 7, 2016 0 av Michaela

Vilken underbar början på sommaren vi har nu, helt magiskt härligt ute! Hoppas verkligen att det håller i sig så vi inte behöver uppleva en ”favorit i repris” från förra året för den sommaren var riktigt kall, blöt och tråkig.
Satt i helgen och scrollade på Facebook och tittade på vad som skrivs och vad för typ av bilder som vi väljer att visa våra vänner. Många bilder har varit på vinglas i solen vilket inte är så konstigt för nu hänger vi på uteserveringarna, men ändå rätt intetsägande. Sen är det alla bilder på leende lyckliga par som smilar mot kameran och vill ha likes. Men allvarligt, hur lyckliga är vi egentligen? Har pratat med flera väninnor som har stora allvarliga problem i sina äktenskap eller relationer men bilderna på FB visar bara glada leenden.
Jag vet att i min relation går det upp och ner, ibland är jag så tokkär att jag håller på och gå av och ibland är jag villig att kasta in handduken och bara dra, och när jag ser alla glada ansikten så kan jag få världens mindervärdeskomplex fast jag vet att det bara en fasad jag tittar på. Men ändå fortsätter jag att scrolla… Handen på hjärtat, hur många gånger har du inte känt att alla andra har det så bra och är så framgångsrika och fått dig att tvivla på dig själv och det du har?
Är inte på något sätt missunnsam utan mer ifrågasättande mot behovet av att visa upp fasaden av den totala lyckan, för bakom fasaden finns verkligheten.
Läste ett inlägg av en kompis som beskrev smärtan och förnedringen av att bli bedragen av sin sambo och hon var så stark och ärlig i den situationen som hon befann sig i, hennes totala ärlighet och sårbarhet gjorde ett starkt intryck på mig för hon visade vad som fanns bakom bakom fasaden.
Jag gillar FB men har inte behovet att leva livet genom det, behöver inte posta bilder på maten jag äter eller ”checka-in” på olika ställen, men de som gillar att göra det får gärna fortsätta med det, alla är vi olika som tur är. Det jag försöker säga här att allt är inte vad det verkar, vi är bra som vi är fast vi har trassel i vår relation eller vad det nu kan vara. Livet pågår hela tiden runt omkring oss och inte på en skärm, titta upp så du inte missar det.
Ha en underbar dag i solen!
Kram
Michaela
 
facebook-logo