Det finns inga quickfixes, utan det gäller att tänka långsiktigt

september 10, 2015 0 av Michaela

Den här sommaren har ju varit lite upp och ner som jag skrivit om i tidigare inlägg, och jag har suttit och funderat mycket på det här med att må dåligt.
Tror inte att jag är annorlunda än någon annan men jag sökte med ljus och lykta efter en quickfix för att må bättre, vad som helst för att slippa på dåligt istället för att stanna i känslan och söka svaren. Hade någon sagt till mig att dansa naken i regnet och du kommer att må som en prinsess så hade jag provat det utan att blinka.
Nu när jag har fått distans till det och jag har tagit tag i mig själv och mår bättre så förstår jag att det finns inga genvägar till ett bättre mående.
Det jag har valt att göra är att sluta söka svaren utanför mig själv och istället gått inåt, och det fungerar. Och svaren finns där om jag väljer och vågar att lyssna.
Och tänka långsiktigt, det arbetet jag gör nu med och för mig själv kommer ge tillbaka så mycket framöver. Det kommer ta tid och jag kommer tidvis må sämre för att kunna må bättre, men det är jag bekväm med för jag gör det för min egen skull.
Min önskan är att fler människor skulle tänka så, att när man mår urk och livet är 100 nyanser av brunt, leta inte efter quickfixarna utan tänk långsiktigt och hållbart.
Jag tänker att det här är en utmaning, en utmaning jag kommer att gå vinnande ur oavsett utfall. Vad för nya insikter jag kommer fram till och hur det kommer påverka livet och de relationer som finns i mitt liv så finns det en mening med allt som sker även om jag inte kan där och då förstå det, jag kommer att förstå när jag är redo.
Det jag har lärt mig är att när jag slutar försöka kontrollera livet och vad som ska ske, eller hur andra människor ska vara eller vad det nu kan vara, desto mer får jag tillbaka på ett bra sätt. Har märkt på senare tid hur människor har kommit till mig istället för att jag har behövt ”jaga” dem. Men det är en utmaning för jag har ett stort kontrollbehov, och det kan jag vara ärlig med men även det har blivit mindre.
Så nu händer det saker på min front, och jag vet att anledningen till att det händer är för att nu är jag redo! Och det är spännande, livet är spännande!
Och jag får sidovinster varje dag nu när kontrollbehovet har fått sparken och jag kan vara närvarande i livet.
Livet handlar om att arbeta långsiktigt och inte jaga quickfixes, för en quickfix är bara en snabb men kortvarig lösning.
Ta hand om er!
Kram
Michaela