En tid av förändring

En tid av förändring

november 24, 2017 0 av Michaela

metoo
 
Just nu skrivs det mycket i tidningarna och i sociala medier angående #metoo, och det tycket jag är bra för män ska inte kunna bete sig som tvättäkta svin och tro att de kommer undan med det. Jag misstänker att de flesta kvinnor har fått kommentarer om sin kropp på ett eller annat sätt, eller fått en hand på rumpan eller hand som ”råkade” nudda vid bröstet av en man som enligt honom själv står i en högre rang än kvinnor. Jag har varit med om det men jag hoppas att mina döttrar slipper det. Det som jag kan tycka är lite fascinerande är att de skitstövlarna säkerligen har en fru och kanske döttrar hemma, är det då okej att andra skitstövlar utsätter de här männens döttrar för samma behandling? Eller?!
Jag och min sambo satt häromkvällen och diskuterade just det här med män som tar sig friheter gentemot kvinnor, och vad det kan bero på. Jag tror att det bottnar i  makt och att män med makt håller varandra om ryggen, och min sambo trodde att det hade med det sociala arvet att göra. Jag vet inte om det är kombo av båda våra uppfattningar men nu rullar det huvuden på löpande band, senast var det en politiker som avgått pga trakasserier. Allvarligt, vad är det för fel på män i maktens korridorer?? Tror de på riktigt att de kan komma undan med allt? Så bra att det här problemet nu har lyfts upp till ytan och att vi pratar om det och ser till att det kommer bli en skillnad till det bättre.
Jag har alltid sett mig som feminist utan att den för skullen behöva säga att jag är det, det ska vara samma lön oavsett kön, samma rättigheter och skyldigheter, för det handlar väl om att vi är människor oavsett om vi föds till man eller kvinna? Varför skulle en man tex vara bättre på att leda företag än en kvinna? Det är inte ens kön som avgör hur pass duktig man är på sitt jobb, utan det man har i form av kunskap och erfarenhet.
Det här en långt mer komplicerad fråga än #metoo, det är är ett problem över hela världen men för att äta en elefant så måste vi skiva den. Vi måste börja någonstans och vi får räkna med att det kommer ta tid att bryta gamla lagrar. Det här är en bra början!
Ha en skön helg och ta hand om er!
 
Kram
Michaela