Glad midsommar!

juni 22, 2016 0 av Michaela

Helt sjukt att det är Midsommar snart igen, så jag önskar er Glad Midsommar!
I måndags var jag tvungen att åka in akut till Södersjukhuset för smärtor i magen, kunde inte längre uthärda att ha ont längre. Väl inne på akuten så trodde jag att jag kommit till ett fältsjukhus i ett krisdrabbat område. Det låg patienter överallt på bristar i korridorer, det satt människor på stolar där det gick och sjukhuspersonalen sprang som skållade råttor fram och tillbaka. Jag hörde i olika samtal mellan sjuksystrar och patienter att det här var den värsta dagen de haft det här året. Jag ville egentligen bara resa mig upp och gå men valde ändå att stanna kvar för att få ett svar på min bråkiga mage. I nästan sju timmar låg jag i korridoren innan jag fick träffa en läkare! Är inte det bara så fel?! Vad händer med den svenska sjukvården? Hur kan det få se ut så på ett av Stockholms största sjukhus!
Det som imponerade på mig var att alla i personalen kunde hålla humöret uppe trots att de skojade om att de jobbade mitt i krigshärd.Både läkarna och den övriga personalen log och skojade med patienterna trots att de rimligtvis borde ha varit helt slut. Något positivt mitt i missnöjet, kan ju säga att jag var inte den enda som tyckte att det var under all kritik.
Efter att ha träffat läkaren fick jag komma in på en avdelning som heter Observationsakuten eller något liknande och där inne var det helt tyst och lugnt. Det var som att komma in i himlen. Sen blev det röntgen och jag pratade med barnen och sambon hemma och sa att jag skulle hem snart men icke sa nicke. Inte fick jag åka hem inte! Så det var bara att installera mig i säng nummer sex och vänta på besked på röntgen. Samtidigt blev jag informerad om att jag var satt på fasta och vips satt det ett dropp i armen. Jag frågade lite försiktigt om jag fick dricka lite kaffe men på det fick jag ett nej. Då kanske klockan var närmare åtta på kvällen och jag hade inte ätit något sedan nio på morgonen. Behöver inte vara raketforskare att förstå att jag var HUNGRIG!
Sen kom svaret på röntgen, tarmficksinflammation. Det förklarar att jag har haft grymt ont…
Fick åka hem dagen efter sent på eftermiddagen och sen dess har jag bara fått dricka, endast flytande föda tills inflammationen har gett med sig. Kul midsommar, eller hur?
Men som jag ser det, det är viktigare att tarmen läker och jag mår bra för sen kan jag äta igen. Lite taskig tajming bara. Det ända jag kan tänka på just nu är mat.
Trots allt är jag imponerad av personalen på SöS, vilken fin personal och vilket enormt tålamod. Vill säga tack för den fina behandlingen jag fick. Tror dock att min familj mest av allt längtar tills jag får äta igen för jag inte direkt superhärlig att ha att göra med, är grinig och grälsjuk och tycker väldigt synd om mig själv. Men de har förståelse och fnissar mest när jag förvandlas till Katla för minsta lilla grej.
Så på midsommar när de äter god mat så kommer jag dricka någon smarrig juice, kan ju alltid festa till det och stoppa ett sugrör i glaset!
Som alltid vid stora högtider så ber jag alla att vara försiktiga med alkoholen när det finns barn med i bilden. Och glöm inte att lägga sju sorters blommor under kudden…
Ha en fantastisk fin midsommar!
Kram
Michaela
sju sorters blommor