Hej då gamla synd!

juni 30, 2016 0 av Michaela

Jag tror inte att jag är den enda att ångra ett ”jättebra beslut” som man tog för typ 20 år sedan när man var hälften så gammal och hälften så klok.
1995 tyckte jag att den var en det grymt bra idé att lite på fyllan i Benidorm slinka in på en tatueringsstudio och sätta en liten söt orm på vristen. Den tatueringen har jag ångrat typ varje dag sedan dess. Idag gjorde jag slag i saken och styrde mina steg till Eraze på Sturegatan här i Stockholm och påbörjade processen att ta bort den med laser. Det var ett beslut som legat och grott i mig men jag har liksom inte fått ändan ur vagnen tidigare, men nu var tiden mogen för att ta tag i det. Har varit lite stressad varje år när det varit dags för att börja använda shorts, kjol eller klänning för att jag själv tyckt att den där jävla ormen varit så ful, har inte velat visa den helt enkelt.
Var ganska skakig när jag ringde på klockan till Eraze,  hade så många olika tankar om hur det hela skulle gå till och hur ont det skulle göra. Kan ju bara säga att jag inte hade något att vara orolig för, Jeanette och Amanda var helt underbara! De förklarade hur allt skulle gå till och vi fnissade sen åt skyddsglasögonen vi alla tre skulle ha på oss. Den lasermaskin de har är den modernaste i Sverige, och den fungerar på mer än att ta bort gammalt bläck på kroppen. Jag har efter jag fyllde 40 år fått pigmentsförändringar i ansiktet, vilket inte är på något sätt farligt men det ser inte så kul ut med bruna blaffor strax ovanför ögonbrynen och på kinderna, och lasern fungerar på det med. Så det kan bli projekt nummer två efter jag är klar med ormen…
Tänk att knappt 10 minuter av ens liv och ett ogenomtänkt beslut kan resultera i så mycket ånger, men nu är det dags att städa bort de gamla synderna. Nu när jag kan sitta och vara efterklok i det här så om jag kunde spola tillbaka tiden så hade jag inte gjort om det, och det finns så många andra saker jag har gjort som jag nu skulle vilja ha ogjort. Men jag var inte så mentalt mogen då och hade helt andra referensramar, var inne på att göra en tribal runt armen också… Tack och lov för att jag inte gjorde det! Hade blivit mycket att ångra då.
Personligen gillar jag tatueringar och har en annan på min handled som jag älskar, men ibland blir resultatet bara fel, som i mitt fall med den på vristen. Det var en impulshandling och hur många där ute har inte tagit fel beslut när man agerar på impuls? Är evigt tacksam över att jag har mer livserfarenhet nu och faktiskt tänker igenom besluten, väger konsekvenser mot fördelar och vågar säga nej till sånt som jag inte tror på eller inte vill göra. Så det är sant att man blir faktiskt klokare med åren, även om jag själv tyckte att jag var typ ”övermogen” för 20 år sen, det är faktiskt ganska kul och befriande att skratta åt sig själv.
I augusti ska jag till Eraze igen för nästa behandling och då ska ni få se hur det går då, resultat av den här behandlingen vet jag först om någon vecka eller två när plåstret är borta. Är så nyfiken!
Ha en fortsatt fin torsdag och njut av sommaren!
Kram
Michaela