Tänk positivt!

juli 31, 2015 0 av Michaela

Läste den här artikeln idag om hur tänkandet kan påverka oss både positivt och negativt, det beror på vad vi fokuserar på.
Men det är inte svårt att förstå sambandet mellan ett positivt sinnelag och bra mående, det går hand i hand. Den som är negativ och fokuserar på det som är dåligt blir en tråkig typ som iallafall jag inte vill umgås med, men den som är glad och positiv blir mycket attraktiv att hänga med.
Livet är inte alltid tjo och tjim men genom att försöka se det positiva i allt det nattsvarta brukar göra susen, men det är inte alltid lätt det vet jag. Gamla tankebanor är svåra att bryta men genom att förstå hur man själv fungerar och var man halkar ner i gamla hjulspår så går det faktiskt att bryta det negativa mönstret. Men det går bara man vill.
De personer som går igenom svåra perioder i sitt liv, det kan handla om skilsmässor, sjukdomsbesked eller liknande, som lyckas ha en positiv inställning till livet imponerar stort på mig. De som väljer att lära sig något av det som har skett och gå vidare, säger bara wow! Det är power det.
Satt igår i bilen på väg hem från jobbet och något hade hänt i Stockholm, det var kaos i hela stan. Allt stod still och köerna blev bara längre och längre. Hade bråttom hem för jag skulle ha en kompis på middag och jag kom ingenstans, paniken växte och jag blev helt galen. Samtidigt så visste jag att det spelar ingen roll om jag får ett anfall av road rage, jag skulle inte komma fortare hem men det var lite skönt att få sitta i skrika i bilen. Där och då var jag väldigt långt från positivt tänkande kan jag ärligt säga, men jag hann hem för att hinna till affären och köpa mat innan min kompis kom, men det var på håret! Hade någon visat mig den här artikeln igår när jag var stressad och förbannad tror jag att mitt topplock gått. Idag när jag är lugn och har fått distans till gårdagen kan jag ta till mig den, för den är jäkla bra. Läs den!
Ha en superskön helg!
Michaela
http://land.se/ny-hjarnforskning-du-mar-som-du-tanker/#.VbnWMoVsLvZ.facebook
Keep calm and enjoy traffic! copy