Var finns genvägarna?

augusti 19, 2015 0 av Michaela

Nu i somras åkte jag rakt ner i kaninhålet, en liknelse från Alice i Underlandet, då en relation med en person som har stått mig nära under många år kraschade. Inget ovanligt att det blir tok när man har med med människor att göra som inte tänker och tycker precis som jag gör. Det som gör det svårt och ohanterligt är ens egna känslor löper amok, och hjärnan går på högvarv och totalt spinner loss. Hjärnan synkar inte med hjärtat, jag förstår det logiska men rent känslomässigt förstår jag inte. Syntax error!
När jag pratade med min terapeut, jag har en terapeut som jag ventilerar med, om mitt problem och han lägger fram hur vår hjärna fungerar så var min enda fråga till honom ”-Finns det ingen genväg?” Måste jag må så här för att må bättre?! Det verkar ju helt galet! Ja, var svaret och det finns inga genvägar. Jävla skit!, tänkte jag högt. Men vi växer inte som människor om vi inte hamnar på botten och  tvingas möta våra rädslor. Kom igen, det är 2015! Borde inte hjärnan ha kommit lite längre än så?! Jag vet hur hjärnan fungerar och vet att det min underbara terapeut säger stämmer men jag gillar det inte. Jag vill ju ta The fast lane! Bli botad snabbt! Få bort skiten! Men som sagt, även jag som är utbildad terapeut hamnar i djupa svackor och jag väljer att tro att jag lär mig något nytt för varje gång jag kraschar. Eller jag vet att jag lär mig något nytt, men måste det göra så förbannat ont? För det gör ONT, med stora bokstäver.
Jag vet att allt läker till slut och förhoppningsvis så slipper jag stora ärr men det kommer ta tid, men vad har jag för andra alternativ? Får göra det bästa jag kan varje dag och lyssna inåt, har upptäckt hur lite jag lyssnat inåt på sistone. Och det har inte något med att göra att jag inte har haft tid, för det har jag, utan att jag faktiskt mått så pass bra att jag glömt bort det. När vi mår bra glömmer vi ofta bort att lyssna inåt, det känns lika nödvändigt som att kratta bort höstlöven innan de fallit ner… Men faktum är att det är alltid lika viktigt att lyssna inåt oavsett om hur vi mår. Det är där vi finner svaren på våra frågor.
Jag ska börja med min nya rutin, jag som älskar rutiner, att varje dag ta ungefär 10 minuter till att bara lyssna inåt i en helt lugn och avslappnad miljö.
Ha det bäst!
Michaela
genväg